European University Association, EUA

Avrupa Üniversiteler Birliği (AÜB), Avrupa Birliği Rektörler Konferansı Konfederasyonu ile Avrupa Üniversiteleri Birliği’nin (CRE) birleşimi ile 31 Mart 2001’de İspanya Salamanca’da oluşturulmuştur.

Birlik üyeleri arasında eğitim ve araştırma faaliyeti içerisnde bulunan Avrupa Üniversiteleri, ulusal rektör birlikleri ile yüksek öğrenim ve araştırma alanlarında faaliyet göstermekte olan farklı kuruluşlar yer almaktadır.

Birlik bünyesinde Avrupa çapında 46 ülke ve 800’den fazla üye yer almaktadır.

AÜB, üye çeşitliliği ve eşsiz sektörel bilgisi sayesinde Avrupa’nın gelecekteki yüksek öğrenimi ile araştırma alanlarının şekillendirilmesinde vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.

AÜB’nin; Bologna sürecindeki faaliyeti, Avrupa Birliği bünyesindeki araştırma politkasının yönlendirilmesine katkısı ile hükümetler arası kurumlar, Avrupa kurumları ve uluslar arası birlikler ile olan ilişkisi yüksek öğrenim, araştırma ve yenilik konularında üniversiteler için büyük önem taşıyan mevzuların görüşülmesindeki etkinliğini güçlendirmektedir.

Bu konu en son 23 Ocak 2019 (05:18) tarihinde okunmuştur