1.      Aşama: Mayıs – Ağustos

· Kurum, KUDEP’e katılım için başvuruda bulunur. Haziran ayının sonuna kadar başvuruda bulunulması tercih edilir.
· Değerlendirme takımlarının tüm üyelerinin katıldığı KUDEP’in yıllık semineri sırasında, katılım gösteren her bir kurum için bir değerlendirme takımı oluşturulur.
· Planlama süreci hakkında yardım almak ve değerlendirmenin amaçlarını görüşmek için katılım gösteren kurumlar KUDEP tarafından düzenlenen bir seminere katılabilir.

2.      Aşama: Ekim – Mart

· Öz değerlendirme aşaması: Katılım gösteren kurumlar öz değerlendirme sürecine girerler ve KUDEP kılvuzlarını temel alarak bir öz değerlendirme raporu hazırlar, bunu Kudep’e sunarlar. (Önemli: Öz değerlendirme raporu ilk inceleme gezisinden 4 hafta önce teslim edilmelidir)
· Dış değerlendirme aşaması: Değerlendirme takımı ilk inceleme gezisini düzenler, kurumdan gerekli ek bilgileri talep eder.

3.      Aşama: Nisan – Mayıs

· Kurum, değerlendirme takımı tarafından talep edilen ek bilgi varsa bunları değerlendirme takımına sunar.

4.      Aşama: Mayıs – Temmuz

· Değerlendirme takımı kuruma ikinci bir inceleme gezisi daha düzenler

5.      Aşama: Temmuz - Ekim

· KUDEP olgusal yanlışlar hakkında yorum bildirmesi için yazılı raporu kuruma sunar.
· KUDEP son hali verilen raporu kuruma yollar
· KUDEP değerlendirme raporunu kendi internet sayfasında yayımlar (www.eua.be/IEP)

Bu konu en son 23 Ocak 2019 (05:19) tarihinde okunmuştur